FESTIVAL in de NOF 2021

Line-up 2021

Ghalia VOLT
"One women band" USA

Facebook

GHALIA VOLT

One-Woman-Band Show

Ghalia Volt is returning back from New Orleans to introduce to Europe her new One-Woman-Band Show in support of her upcoming “solo” album on Ruf Records for January 2021 . Ghalia's previous release “Mississippi Blend” made a powerful critical and commercial debut entering the Billboard Blues Charts top 3 position three times over the course of several months.

You-tube

In 2014, the Belgian natural-born rockstar heard the siren song of the American South thereby leading her to many of the American musical Meccas, from Chicago to New Orleans and all points between.

She especially made a name for herself in Mississippi becoming a regular at the annual Juke Joint Festival of Clarksdale as well as other popular Blues festivals of the region.
Ghalia ultimately settled down in New Orleans as her place of residence and inspiration.

Instagram

If you have yet to enjoy the great fortune of a Ghalia Volt performance, do come and witness her new One-Woman-Band Show.
Deeply Influenced by the Delta and Hill Country Blues, she crafts an innovative fusion that strikes a balance between traditional and progressive Blues.

Not only will she cordially escort you through the captivating tales of her original compositions and lyrics, but she’ll seduce you with her electrifying voice and slide guitar work, while...drumming the beat with her two feet.

Mobirise

InGenius

We sluiten onze 10e editie af met een feestje.

Facebook

Over ons
InGenius bezorgt je een trip van de jaren ’80 tot vandaag in een stomende show die voorbijvliegt als een sneltrein. Wat je vandaag op de radio hoort, kan morgen al in de set verwerkt zijn. Hun uitgebreid repertoire gaat van dansbare pop tot snedige rock, voor ieder wat wils dus.


Mobile Friendly

Ondertussen staat de band meer dan 20 jaar (!) samen op de planken en hebben ze een ijzersterke live reputatie uitgebouwd. Met meer dan 300 optredens op hun palmares behoren ze zonder twijfel tot de top van Belgische coverbands met referenties als Marktrock en Genk-on-stage. Wie een avond stevig uit de bol wil gaan moet niet verder zoeken.

Kortom, de show geeft een overzicht van de meest aanstekelijke hits uit de jaren ’80, ’90 en het nieuwe millenium: Pop, rock maar vooral veel ambiance op en rond het podium.

Mobirise

NELE NEEDS A HOLIDAY

Nele Needs A Holiday is de muzikale bezigheid van persoonlijkheidskunstenares tegen wil en dank Nele Van den Broeck.

Nele schrijft liedjes over alledaagse tragedies: over het lief dat je lief niet meer is, over de school waar je werd buitengegooid, over vieze kerels die je lastigvallen op straat, over wakker worden en je die zéér subversieve danspassen van de voorbije nacht vaagweg herinneren...

Elke keer er iets in Neles leven mis loopt, schrijft ze er een nummer over, wat resulteert in liedjes met titels als "Loser's Twist", "I Really Wish I Was A Bitch" en "I Love You But I Google Other People". 

Mobirise

SAMOWAR

Samowar is het elektronicaproject van Leen Diependaele (finalist Humo rock rallye finale 2014).
Na vele projecten in theater (Het Paleis, Froefroe, De Roovers)  en in andermans bands (Reymer, Marcel Vanthilt, Pepieyaya) krijgt de titelloze EP (2014, geproduced door Pascal Deweze) in 2021 met het debuutalbum ‘Leeway'  eindelijk een waardige opvolger. ‘Leeway’ is een term uit het zeilen die letterlijk ‘speelruimte’ betekent alsook 'de vrijheid om te bewegen of handelen die voorhanden is'.  Leen ging op zoek naar haar eigen Leeway op een Italiaans eiland en schreef er de nummers helemaal al-leen. 
Eens thuis werden ze stuk voor stuk fijn afgewerkt samen met producer en vanaf nu ook live-partner-in-crime Stijn Cole (Stan Lee Cole, Scheire en de schepping).


De muzikale kers op de plaat komt dan weer van multi-instrumentalist Andrew Claes (Stuff., Internal Sun).


Wij zien Samowar nu al vliegen. 
Voor fans van: Kate Bush, Björk, Goldfrapp, Kylie, Fever Ray, Empress Of, wwwWater, FKA Twigs, Luwten, Sevdaliza.
..

...

Festival
in de NOF

  

...

KREGEL

koppig, dwars, kregel
eerst was er feetfetish: een losvast groepje rond helder als zanger, en sven en jeroen als gitaarspelers. tussen 2004 en 2008 kwamen zij geregeld samen in de betonnen kelder van de vzw jeugdinfrastructuur borgloon om aldaar met zeer verschillende ambities bevlogen rocksongs te smeden.
achillespees was duidelijk de ritmesectie: over deze periode voelden een 10-tal drummers, een verloren keyboardspeler en een handvol bassisten zich geroepen, doch weinigen waren uitverkoren om veel langer dan enkele repetities mee te gaan, behalve jeroen en jochen, die allebei toch langer dan een jaar zeer verdienstelijk de vellen en de bekkens hebben beroerd
enige stabiliteit kwam er toen bart (zie vandal x, the boilermen en flipo mancini) in 2008 de bas kwam beroeren. hij bracht wat discipline in de gelederen, en de nummers werden eindelijk ook eens afgewerkt... dit resulteerde in een 15-tal optredens, voor ons stuk voor stuk mooie herinneringen, maar niet veel meer dan dat.
toen jochens aanhoudende rugproblemen het hem in 2012 onmogelijk maakten om te blijven drummen, werd beslist met z'n vieren door te gaan, en de drummers te laten wat ze zijn. vanaf toen gebruiken we een drummer uit een doosje, en die inspireerde ons om te beginnen denken over een heuse cd. de opnames vonden, volkomen binnen de DIY-gedachte, plaats tussen 3 en 10 augustus 2013 in de woonkamer bij jeroen
vermits 'feetfetish' niet op de eerste plaats de muziekliefhebber bleek aan te spreken (googlet u even...) werd - in de aanloop naar het uitkomen van de cd - beslist om de band een andere naam te geven, en zo werd feetfetish 'SALK
'SALK publiceerde zijn smetvrees (met daarop 9 tracks onversneden haspengouwblues) volkomen in eigen beheer, en stelde ze voor op de eerste wasted night (op 29 maart 2014) in zijn natuurlijke habitat, namelijk de oude vertrouwde kelder, tot op vandaag het toneel van onze wekelijkse repetities.
voor deze wasted night hebben onze oude vrienden van J.F. MUCK hun snaren en vellen nog eens opgespannen voor een eenmalig reünie-concert na zowat 10 jaar
er volgde nog een handvol optredens, doch onrust, een vrouwenkwestie en enige repetitiemoeheid teisterden de band, en in maart 2015 besliste helder dat het goed/niet goed genoeg was geweest.
bart, sven en jeroen bleven echter koppig geloven in de magie van hun samenzijn. de wekelijkse samenkomsten werden regelmatiger, en bart verwisselde de bas voor de microfoon. hij bleef de drumcomputer programmeren, en nu ook 'de kleine rooje', een japans pareltje van synthesizertechniek
een klein jaar later zijn we de trotse makers van een volkomen nieuw repertoire waarvan wij menen dat het relevant is, en de moeite om op de wereld los te laten
dat behoefde natuurlijk een nieuwe naam
en toen was er KREGEL 

Mobirise site maker - More